Leave Your Message
Din-Rail AC Еднофазен мерач на енергија SPM91 230V 63A со Modbus

Мерач на енергија со наизменична струја

Din-Rail AC Еднофазен мерач на енергија SPM91 230V 63A со Modbus

Инсталирање на DIN шина од 1,35 mm, стандарден DIN ED50022

2.u Висока точност, точност на активна енергија до класа 1

3. u Мерете U,I,P,Q,S,PF,kWh,kvarh,kVAh

4. u LCD дисплеј со 6+1 цифри (999999,9 kWh)

5. u Пасивен импулсен излез, излезниот сигнал е во согласност со стандардот DIN43864

6. u LED означува пулс

7. u Притиснете го копчето за поставување локални параметри

8. u RS485 комуникациска порта, Modbus протокол

9. u Поддршка DLT645-2007 комуникациски протокол

   Главни документи

   Компатибилен софтвер

   PiEMS System1vwd

   Smart PiEMS систем

   Вовед во производот

   ca921
   • SPM91 нуди економичен, конкурентен опсег на еднофазни енергетски броила монтирани на DIN шина, идеални за деловни, индустриски и станбени апликации. Во комбинација со протоколот за комуникација RS485port, Modbus-RTU или DL/T 645, лесно се интегрираат мерењата на електричната дистрибуција во системот за управување со енергија Smart PiEMS.
   SPM91w128n2
    Енергетскиот мерач на шина SPM91 DIN е еден вид нов стил еднофазен целосен електронски тип метар. Мерачот е целосно усогласен со релативните барања на Меѓународниот стандард IDT IEC 62053-21:2003 (класа 1). Тоа е интеграција на современа техника на микро-електроника, специјално интегрално коло од големи размери, напредна техника на техника на дигитално земање примероци и техники SMT итн.
    SPM91xpqx
    SPM91 се користи за мерење активна енергија, напон, струја, активна моќност, реактивна моќност, привидна моќност, фактор на моќност, влезна активна енергија, излезна активна енергија, влезна реактивна енергија, излезна реактивна енергија, вкупна активна енергија, вкупна реактивна енергија во номинална фреквенција од 50Hz или 60Hz еднофазно коло наизменична струја. Прикажува вкупна активна енергија, напон, струја, активна моќност преку LCD и се карактеризира со добра доверливост, компактна големина, мала тежина, различен убав изглед и лесна инсталација.

   СПЕЦИФИКАЦИЈА

   Номинален напон   230Vac, директно
   Номинална (макс.) струја   5(63)А директна
   Влезна фреквенција 50 Hz или 60 Hz
   Напојување самонапојување 230V, (184V-275V)
   Почетна струја   0,4% Ib
   Потрошувачка на енергија  
   Изолационен имот   Издржлив напон на фреквенција на напојување: AC 2 KV Импулсен отпорен напон: 6KV
   Точност   Класа 1 (IEC62053-21)
   Излез на пулсот   1000mp/kWh
   Комуникација   Излез RS485, протокол Modbus-RTU Адреса: 1~247 Baud rate: 2400bps, 4800bps, 9600bps
   Режим на поврзување   1-фазен 2-жица
   Димензија   36 × 100 × 70 мм
   Режим на инсталација   Стандардна DIN шина од 35 мм
   Оперативна средина   Работна температура: -20℃~+55℃ Температура на складирање: -25℃~+70℃ Релативна влажност: 5%~95%,некондензира
   Тест за имунитет со електростатско празнење   IEC61000-4-2, Ниво 4
   Тест за зрачен имунитет   IEC61000-4-3, Ниво 3
   Електричен брз минлив/прспен тест за имунитет   IEC61000-4-4, Ниво 4
   Тест за наплив на имунитет (1,2/50μs~8/20μs)   IEC61000-4-5, Ниво 4
   Спроведени емисии   EN55022, класа Б
   Зрачени емисии   EN55022, класа Б
   6579a8fycx6579a8f2el

   Видео

   Вклучете ја изработката и одговорноста во производите, Pilot Technology продолжува да промовира изградба на стандардизирани, автоматизирани и информативни производствени линии за да се реализира дигиталната интелигенција на производството.
   Дознајте повеќе од нашиот видео преглед на производот.