Leave Your Message
Пилот бизнис ниво 3 DC EV полнач PEVC3302 240kW/360kW/480kW

DC EV полнач

Пилот бизнис ниво 3 DC EV полнач PEVC3302 240kW/360kW/480kW

PEVC3302 Решението за купче за полнење со DC кластер интегрира дистрибуција на енергија, трансформација на енергија и кабинет за полнење, со надворешен терминал за полнење. Кога се полни електрични возила, системот може флексибилно и динамично да ја распределува излезната моќност според различни модели и количини.


Определување:

Конектор:CCS1/CCS2/ChAdeMO

Излезна моќност:240kW/360kW/480kW

Комуникација: Ethernet/4G

Прецизност: Мерач со 1% точност

Ниво на заштита: IP54, IK10

Режим на стартување:РФИД картичка или АПП

Монтирање:Монтажа на пол

Протоко за полнењеl: OCPP 1.6J

Сертификати: ОВА

  • w2he0
  • w2css1gg2
  • w1t1b

  Главни документи

  272x

  Компатибилност по бренд

  • Со постојано појавување на нови брендови за електрични автомобили, од суштинско значење е модерните станици за полнење да бидат компатибилни со широк опсег на модели, доколку електричните автомобили ќе бидат иднината.

   DC полначите за електрични возила на Pilot поддржуваат широко користени конектори за полначи, вклучувајќи ги CCS1, CCS2 и CHAdeMO, од Tesla до Kia, речиси сите марки на електрични автомобили компатибилни со Pilot Charging Stations
  19fe2dc2b5747d99ck

  Повеќенасочна заштита

  • Повеќекратни механизми за заштита, оцена IP54, отпорен на прашина и водоотпорен.
  Виолетова и сина технологија за градиент на YouTube канал Arttyc

  Паметно поврзување

  • Беспрекорна интеграција со паметни системи за ефикасна комуникација и контрола. Изборен RFID/Апликација итн. за идентификација и управување со корисникот.
  xtvc6

  Сигурен софтвер за зајакнување на вашиот бизнис за полнење

  • Системот за управување со полнење на Sino поддржува заштитен механизам за резервна копија од облакот за полнење со дефекти и алгоритам за уредно управување со полнење, ви овозможува да добиете ефикасно следење и богати сознанија за да можете лесно да управувате со вашиот бизнис за полнење ЕВ.
  xs4n3

  Прилагодено за поголема моќ

  • Серијата PEVC3302 нуди флексибилни конфигурации, софтвер и стандардни конектори кои можат да се користат во секое сценарио како што се автобуски станици за електрични возила, сервисни станици за автопат, паркинг гаражи, оператори на комерцијални флоти, оператори и даватели на услуги за ЕВ инфраструктура и работилници за дилери на ЕВ.

  • Серијата PEVC3302 нуди флексибилни конфигурации, софтвер и стандардни конектори кои можат да се користат во секое сценарио како што се автобуски станици за електрични возила, сервисни станици за автопат, паркинг гаражи, оператори на комерцијални флоти, оператори и даватели на услуги за ЕВ инфраструктура и работилници за дилери на ЕВ.

  Случаи

  e40ad85da75497ad57f0477bab2cd858j5
  Проект:Динамички разделен систем за полнење PEVC3302E/480 kW /8*GBT/течно ладење/8*500A/4G+Bluetooth
  Апликација:Автобуска станица Аеродром ЕВ
  Локација:Кина

  СПЕЦИФИКАЦИЈА

  Електричен кабинет

  Вид на параметар Влезни параметри Опис PEVC3302E/U-RCAB-480KW
  Напојување со наизменична струја 3P+N+PE
  AC напон 400VAC±10%
  Фреквенција 50/60 Hz
  THDi ≤5%
  Ефикасност ≥95% (оптоварување: 50%-100%)
  Фактор на моќност ≥0,99 (оптоварување: 50%-100%)
  Излезни параметри Број на излезни порти 8 (максимум)
  Напон 150-1000 VDC
  Излезна моќност 480 kW
  Точност на напонот ≤0,5%
  Тековна точност ≤1%
  Параметри на животната средина Работна температура –20°C~+50°C
  Температура на складирање –40°C~+75°C
  Громобранска заштита Ниво В
  Оценка за IP и IK IP55/IK10
  Работна надморска височина ≤2000м
  Влажност 5%–95% RH некондензирачки
  Безбедносна заштита Отпорност на изолација ≥10MΩ
  Импулсен напон ≥2500VDC
  Заштитни функции Преку струја
  Под напон
  Преку напон
  Краток спој
  Итен прекин
  Заштита од температура
  Заштита од пренапони
  RCD
  Други Систем за ладење Присилно воздушно ладење
  Оперативно ниво на бучава ≤65dB
  Режим на дистрибуција на енергија Дистрибуција на динамична флексибилност
  Протокол за интерфејс CAN (алтернатива: RS485)
  Тип на куќиште Поцинкуван челичен лим
  Димензии (Д x Ш x В) 1600х850х2000мм
  Тежина 700 кг
  Усогласеност IEC61851-1,IEC61851-23,IEC61851-21-2

  Кабинет за напојување

  Влезни параметри Опис PEVC3302E/U- SPOT-N1 PEVC3302E/U- SPOT-D2
  DC напон 150-1000 VDC
  Напојување со наизменична струја 1P+N
  AC напон 230V (±10%)
  Фреквенција 50/60 Hz
  Излезни параметри Број на излезни порти 1 2
  Конектор CCS1/CCS2
  Напон 150-1000 VDC
  Максимална струја по канал 250 А
  Максимална моќност по канал 250 kW
  Точност на напонот ≤0,5%
  Тековна точност ≤1,0%
  Параметри на животната средина Работна температура –20°C~+50°C
  Температура на складирање –40°C~+75°C
  Громобранска заштита Ниво В
  Оценка за IP и IK IP55/IK10
  Работна надморска височина ≤2000м
  Влажност 5%–95% RH некондензирачки
  Заштитни функции Преку струја
  Под напон
  Преку напон
  Краток спој
  Итен прекин
  Заштита од температура
  Заштита од пренапони
  RCD
  Мониторинг на изолација
  Заштита од обратен поларитет
  Други HMI 7-инчен екран на допир
  Поддршка за плаќање IC картичка/АПП
  Мерач на моќност Мерач на енергија од класа на точност 1.0
  Должина на DC кабел 5 м
  Оперативно ниво на бучава ≤45dB
  Комуникација Етернет/4G
  Протокол за интерфејс CAN (алтернатива: RS485)
  Тип на куќиште Поцинкуван челичен лим
  Димензии (Д x Ш x В) 450х200х1450мм
  Тежина 70 кг 85 кг
  Усогласеност IEC61851-1,IEC61851-23,IEC61851-24,IEC62196-1,IEC62196-3
  HPC станица за полнење
  Тип на параметар Опис PEVC3302E/U-POT-N1
  Влезни параметри DC напон 150-1000 VDC
  Напојување со наизменична струја 1P+N
  AC напон 230V (±10%)
  Фреквенција 50/60 Hz
  Излезни параметри Број на излезни порти 1
  Конектор CCS1/CCS2
  Напон 150-1000 VDC
  Максимална струја 500 А
  Максимална моќност 480 kW
  Точност на напонот ≤0,5%
  Тековна точност ≤1,0%
  Параметри на животната средина Работна температура -20°℃~+50℃
  Температура на складирање -40°℃~+75°C
  Громобранска заштита Ниво В
  Оценка за IP и IK P55/IK10
  Работна надморска височина ≤2000м
  Влажност 5%-95% RH некондензира
  Заштитни функции Преку струја
  Други Под напон
  Преку напон
  Краток спој
  Итен прекин
  Заштита од температура
  Заштита од пренапони
  RCD
  Мониторинг на изолација
  Заштита од обратен поларитет
  HMI 7-инчен екран на допир
  Поддршка за плаќање IC картичка/АПП
  Мерач на моќност Мерач на енергија од класа на точност 1.0
  Должина на DC кабел 5 м
  Оперативно ниво на бучава ≤60dB
  Комуникација Етернет/4G
  Протокол за интерфејс CAN (алтернатива: RS485)
  Тип на куќиште Поцинкуван челичен лим
  Димензии (Д*Ш*В) 450х400×1600мм
  Тежина 120 кг
  Усогласеност EC61851-1,IEC61851-23,IEC61851-24,IEC62196-1,IEC62196-3